4.2.13

重訪滴滴泥 (迪士尼)


適逢吳生係上星期有一天學校假期, 一家人重訪滴滴泥樂園

未入場, 先興奮, 對上一次來到已經係三年前 (又係 "三年")


雖然係平日, 但是園內有很多內地的遊客, 不過好彩我們沒有遇到比人打尖的情況



這一天查實不是玩了很多的遊戲, 先黎馳車天地 - 吳生玩了兩次 (相比係東京已經少啦)




跟著來到新的反斗奇兵大本營 (對我們黎講), 之前到見到呢個- 預定2013春季開的 Mystic Point
來到了, 比預期中的.....細!
轉轉彈弓狗, 只係出面睇人地玩

反而我們試了跳降傘 (慶幸冇HANG 機)




降傘 昇到最高處向下望, 一眼睇哂成個Area, , 原來仲有個叫Andy's Toyshop 未開



第二次升起,  咁岩比我望到泰航的A380 (TG601) 飛去曼谷中 (弊, 又發作...)



吳生話頭一兩次好驚, 之後就冇咁驚喎..
玩完降落傘, 走到去灰熊山谷, 不過吳生話唔敢玩極速礦車喎..



返轉頭走到去小小世界入坐下船仔 (唔憂稱它為"小睡世界", 因為.....)

坐完船, 又返到明日世界玩太空飛碟, 出奇地....



轉暈左, 走過隔離玩巴斯光年(兩次), 之後個天開始日落..


係呢度, 你地可能會問: 你冇玩老熊維尼咩?? 答案係冇-因為當日的FAST PASS 一早已經"封盤", 如果要排隊, 兩個鐘啦! 兩個鐘喎..打擾哂!


夜晚個餐當然係園內搞掂

入夜後....


最後睇埋個煙火表演, 歡樂今宵...再會...



離開時月亮先岩岩出黎..