18.12.13

浮游.悠遊.布吉遊 Day 2 and 3 Part 2

接上 Part, .係地下個層有呢架火車仔, 比D 細路坐..

 繼續周圍行..
 
 
係超市買少少野..
夕食時段, 去左呢間
 
 
呢個Platter 夠 2個人食...正
 
 

第三天, 天氣不似預期的一天..

晨咁早就起身食野
 唔知係咪早得滯, 個廚師係度整米奇既Pancake, 但好可惜......如果佢整Lusfig 會唔會好D?!

唔好講咁遠, 我地做咩要咁早就食野呢? 因為........我們係出發前已預約 Join 左半天皇帝島 (Racha Island) tour 既行程, 食完野乘坐他們的車到集合地點...再到Chalong pier 出海..
一路上都係不停咁落雨...心入面開始有D 唔對路..
 去到會合點, 見到來自不同的酒店的車接送遊客陸續來到
 
就係呢個大家等出發的時候, 收到一個壞消息- 因為當日天氣極差和有颱風迫近的關係, 所有的出海行程要取消!!!  所有的由酒店接過來的遊客將會原車折返. 當中有一對情侶正是想前往The Racha (http://www.hotelscombined.com/Hotel/The_Racha_Hotel_Phuket.htm?a_aid=59507 ) checkin既, 恐怕呢一晚既住宿費已經成為了安達曼海的一小部份..

我們失望之餘, 唯有變一變陣, 要求他們送我地到事前預約好的SPA Center做 Spa instead of 返酒店, 大約四十分鐘左右,來到呢度
 
好可惜, 經過三小時之後, 我們發覺服務和設施都比預期的差..又一次中伏了 (粵曲開場音樂起~) 唉呀呀呀呀 .......今日發生咩事......"那些打" (日文 なせた - 即”點解") (想知呢間野咩名 請PM我)
 
做完所謂的Spa, 返到酒店路過海灘, 見到咁既景況,  


今日都係同個海無緣架啦, 返房放低D 野, 坐Cart 車去到另一邊山上行下野
做下gym
 

開始入夜, D浪仲勁過晏晝 , 真正既 "一浪接一浪" (有跑步機聲, 多多包容!)


唔通餘下日子都會係咁樣.?!..唔好啦掛

唔好唸太多啦, 都係去Call 車落番去食野

係 Resort 內有三間餐廳既, 不過我地都係選擇了 Day 1 個間..
呢個係餐前包, 仲有D 醬汁比你點黎食

 
主菜

係Westin 留宿既時光就係咁樣渡過...
Day 2 -3 完